Skip to content

✨O nouă zi, o nouă locație!
⛪️De această dată vom vorbi despre Biserica Notre Dame din Timișoara, aflată în cartierul Iosefin din Timișoara.
📜Istoria acestei locații începe în anul 1864, când au fost aduse la Timișoara primele șase călugărițe din Ordinul Surorilor de Notre Dame. Clădirile ce acum poartă numele de Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” au fost mai demult clădirile mănăstirii adiacente bisericii. Aceste clădiri adăposteau locuințele măicuțelor, Școala de Fete, cantina și internatul. Lucrurile s-au schimbat atunci când comuniștii au confiscat tot, măicuțele fiiind nevoite să părăsească aceste locul. În anii 2010, clădirile au fost retrocedate Episcopiei Romano-Catolice.
🏙Trecând de la istorie la arhitectură, biserica cu două turnuri a fost construită în stil eclectic istoricist prin combinarea stilului neoromanic cu două turnuri neogotice.
📍O puteți vizita la adresa bd. General Dragalina 4.
🥳Vrei să descoperi această locație prin intermediul unui Treasure Hunt? Rămâi cu ochii pe pagină și pe site-ul treasureoftimisoara.cdpp.ro
✅Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara și se desfășoară cu ajutorul mai multor organizații și instituții din județul Timiș.
#cdpp #CentrulDeProiecteTimisoara #CulturaÎnPrezent #TreasureOfTimisoara #TreasureOfRomania #cdppcultural pregătiri pentru #Timișoara2023