Skip to content

❔Ați observat vreodată casa misterioasă acoperită de iederă din cartierul Elisabetin?
🌿„Casa cu iederă“ de pe strada Corneliu Coposu nr 5, aşa cum este cunoscută a fost construită după amenajarea parcului de pe partea stângă a Begăi, ca sediu al Societăţii de Horticultură. Se spune că de-a lungul anilor a fost şi casă conspirativă pentru Securitate.
🏠O casă misterioasă, învăluită de iederă şi istorie aflată lângă ştrandul Termal, a făcut multe generaţii de timişoreni să se întrebe ce poveste ascunde. Ce se află dincolo de zidurile ei acoperite de plantele cățărătoare. Mai tot timpul părea abandonată, stingheră, pe malul Begăi. Oamenii treceau pe lângă ea, o admirau, unii o visau, alţii se imaginau proprietari. Se țeseau legende urbane în jurul ei.
🌳Casa a fost mult timp în proprietatea societăţii care administra parcurile şi zonele verzi, apoi a căzut în anonimat. Informaţiile dispar, se lasă un văl misterios peste ea. Se spune că în timpul comunismului a fost folosită ca şi casă conspirativă de către Securitate.
💰După Revoluţie, casa a fost vândută de Primăria Timişoara. După ce şi-a schimbat de mai multe ori proprietarul, a ajuns în posesia unei firme, care ar fi dorit să ridice pe acest loc o clădire de birouri. Nu au primit însă autorizaţie, iar “Casa cu iedera” a rămas.
🔅Fii la curent cu toate noutățile vizitând pagina noastră web: treasureoftimisoara.cdpp.ro .
✅Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara și se desfășoară cu ajutorul mai multor organizații și instituții din județul Timiș.
#cdpp #CentrulDeProiecteTimisoara #CulturaÎnPrezent #TreasureOfTimisoara #TreasureOfRomania #cdppcultural pregătiri pentru #Timișoara2023