Skip to content

🌉Următoarea comoară pe care o prezentăm prin proiectul Treasure of Timișoara este Podul Decebal.
🛣Podul se află pe Bd. Revoluției din 1989, și este o poartă de intrare în cartierul Fabric.
📚Vorbind despre arhitectura, este executat din beton armat și se remarcă prin formele sale unduite, tipice stilului anilor 1900.
✨Podul se află pe terenul fostei „Esplanade”, câmpia pe care până în anul 1892, când s-a renunţat la caracterul de fortăreață militară al cetăţii Timişoara, era interzis a se construi. Între anii 1734 şi 1868 această câmpie avea o lăţime de 948 m, întinzându-se de pe latura de vest a podului până în apropiere de actuala Piaţa Traian.
⏱La est de pod începe actualul Bd. 3 August 1919, care constituie o adevărată „rezervaţie de arhitectură a anilor 1900”, pe tronsonul până la Piaţa Micloşi.
📸Pentru a descoperi această locație prin intermediul unui Treasure Hunt, rămâi cu ochii pe pagină și pe site-ul treasureoftimisoara.cdpp.ro
✅Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara și se desfășoară cu ajutorul mai multor organizații și instituții din județul Timiș.
#cdpp #CentrulDeProiecteTimisoara #CulturaÎnPrezent #TreasureOfTimisoara #TreasureOfRomania #cdppcultural pregătiri pentru #Timișoara2023