Skip to content

💦Datorită numeroaselor braţe de apă existente până după anul 1900, Timişoara era şi „un oraş al podurilor”. Până în anii 1970 podurile timişorene erau executate din lemn. Abia atunci cele mai importante au fost reconstruite pe bază de structuri metalice. Înainte de regularizarea Begăi în Fabric între anii 1907–1910, existau în Timişoara 71 de poduri.
📍Podul prezentat azi prin proiectul Treasure of Timișoara este Podul de Fier din cartierul Iosefin, conectând str. Ady Endre cu str. Andrei Mureşanu.
🛠 Legenda povesteşte că acest pod ar fi fost proiectat de către celebrul inginer Alexandre Gustave Eiffel. Acesta ar fi calculat greşit înălţimea podului, de aceea nu permite circulația vehiculelor. În realitate podul a funcționat şi pentru vehicule timp de 44 de ani, pe vechiul amplasament, dar a fost montat ca pod pietonal, pe baze supraînălţate, pentru a permite navelor să treacă pe dedesubt.
🔅Înscrie-te la eveniment completând formularul de înscrie: https://forms.gle/gyd6AS9XXdCkUfD79
✅Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara și se desfășoară cu ajutorul mai multor organizații și instituții din județul Timiș.
#cdpp #CentrulDeProiecteTimisoara #CulturaÎnPrezent #TreasureOfTimisoara #TreasureOfRomania #cdppcultural pregătiri pentru #Timișoara2023