Skip to content

🧐Atenția noastră se îndreaptă azi către Biserica Romano-Catolică Millennium, o altă comoară a Timișoarei.
📜Datează din 1901 și o regăsim în cartierul Fabric, în Piaţa Romanilor.
⌛️Biserica a fost începută în anul comemorării unui mileniu de la venirea ungurilor în Câmpia Panonică, de aici luându-și și numele.
👨🏻‍💼Cine sunt „autorii” Bisericii Catolice Millennium? Arhitectul bisericii a fost Ludwig von Ybl, constructor Josef Kremer, pictorul altarului György Vastagh, iar orga este opera constructorului timişorean de orgi Leopold Wegenstein.
⛪️Din punct de vedere arhitectural, observăm că biserica e construită în stil neogotic şi neoromanic, iar în exterior este acoperită de cărămidă crudă.
📍Turnurile sale marchează, alături de turla Catedralei Ortodoxe Române din Cartierul Cetate, silueta oraşului, când silueta este percepută din zona înconjurătoare periurbană.
✨Vrei să descoperi această locație prin intermediul unui Treasure Hunt? Rămâi cu ochii pe pagină și pe site-ul treasureoftimisoara.cdpp.ro
✅Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara și se desfășoară cu ajutorul mai multor organizații și instituții din județul Timiș.
#cdpp #CentrulDeProiecteTimisoara #CulturaÎnPrezent #TreasureOfTimisoara #TreasureOfRomania #cdppcultural pregătiri pentru #Timișoara2023