Skip to content

Evenimentele în aer liber din cadrul proiectului Treasure of Timișoara s-au încheiat, puteți găsi mai multe detalii despre acestea mai jos. De asemenea, la pagina Resurse puteți găsi locațiile vizate de acest proiect.

Evenimentele au avut structura unui treasure hunt/outdoor challenge și i-au purtat pe participanți într-o aventură de explorare a Patrimoniului Cultural presărată cu materiale de prezentare, indicii, personaje, cutii ce trebuie deschise și nu numai. Acestea s-au desfășurat în lunile septembrie și octombrie, iar participarea s-a realiat pe baza înscrierii în prealabil a echipelor, prin intermediul unor formulare simple

Înscrierile s-au realizat până cu o zi înainte de fiecare eveniment, în limita locurilor disponibile.

Treasure Hunt în Cartierul Iosefin

Data 1: 25.09, 12:00
Data 2: 28.09, 17:00

Evenimentul vă va purta atât prin locații cunoscute ale cartierului Iosefin despre care vei afla informații noi, cât și prin locații mai puțin promovate, dar la fel de importante. Totul începe de la lista locațiilor vizate și informații despre fiecare dintre acestea, iar misiunea este de a descoperi ordinea potrivită de ajunge la aceste locații. În tot acest timp, te vei baza pe informații avute la dispoziție în materialele de prezentare și indiciile, ghicitorile și provocările primite.

Participanții vor primi materiale de prezentare ale unor obiective din zona vizată și mai multe materiale promoționale Treasure Of Timișoara.

Treasure Hunt în Cartierul Elisabetin

Data 1: 29.09, 17:00
Data 2: 30.09, 17:00

Descoperă locații istorice, culturale sau turistice din Cartierul Elisabetin prin intermediul unui Treasure Hunt pregătit de Asociația CDPP. Pune cap la cap informațiile primite în materialele de prezentare, analizează indiciile, rezolvă ghicitorile, atinge obiectivele adresate și găsește traseul care te conduce la Treasure Of Timișoara din Elisabetin. Toate aceste provocări te vor ajuta să descoperi părți ale patrimoniul cultural din cartier într-un mod inedit, diferit față de metodele clasice.

Participanții vor primi materiale de prezentare ale unor obiective din zona vizată și mai multe materiale promoționale Treasure Of Timișoara.

Treasure Hunt în Cartierul Fabric

Data 1: 01.10, 17:00
Data 2: 02.10, 17:00

Obiective culturale, istorice sau turistice ale Cartierului Fabric așteaptă să fie descoperite de către participanții proiectului Treasure Of Timișoara.
Toată această explorare urbană se desfășoară sub forma unui Treasure Hunt în care materialul de prezentare și cunoștințele legate de fiecare obiectiv în parte te vor duce la finalul evenimentului. Majoritatea obiectivelor ce trebuie atinse sunt cunoscute, dar la fiecare dintre acestea te așteaptă o provocare, un indiciu sau o ghicitoare ce vor fi rezolvate cu ajutorul informațiilor existente.

Participanții vor primi materiale de prezentare ale unor obiective din zona vizată și mai multe materiale promoționale Treasure Of Timișoara.