Skip to content

🌉Din anul 1871 de când s-a ridicat, Podul Traian este cel care face legătură între Cetate și cartierele Iosefin și Elisabetin.
📍Se află în centrul Timişoarei de azi, în dreapta Catedralei Mitropolitane și se presupune că a fost făcut după un desen al lui Gustave Eiffel.
👷🏽Podul lui Traian a fost refăcut de-a lungul anilor, întâi din metal, apoi din beton, ajungând la forma de azi după ultima reabilitare care a avut loc în anul 2006. Spre exemplu, 1889, odată cu electrificarea tramvaiului (până atunci fiind folosit tramvaiul tras de cai) podul a fost consolidat. Cu timpul a devenit necorespunzător pentru traficul existent, nefiind suficient de lat şi de solid, fapt ce a dus la refacerea lui.
📐Are lăţimea de 32,8 metri şi lungimea de 40 de metri. Şinele de tramvai au șapte metri în lăţime şi trotuarele au câte doi.
⁉️Tu ce crezi, este sau nu printre cele mai late poduri vechi din Timişoara?
🌐Dacă vrei să participi, completează formularul de înscriere accesând pagina: http://treasureoftimisoara.cdpp.ro/inscrieri/…
👀 Fiți cu ochii pe
treasureoftimisoara.cdpp.ro, dar și pe paginile de facebook și instagram ale asociației CDPP pentru a găsi treasure of Timișoara! 
Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara și se desfășoară cu ajutorul mai multor organizații și instituții din județul Timiș.
#cdpp #CentrulDeProiecteTimisoara #CulturaÎnPrezent #TreasureOfTimisoara #TreasureOfRomania #cdppcultural pregătiri pentru #Timișoara2023